top of page

Van der Lee & Van der Haven gaat 3- jarig contract aan met HaBeKo wonen

Bedrijfsauto's 04.01_edited.jpg

Habeko wonen werkt de komende drie jaar samen met twee vaste aannemers. Bouwbedrijf Woubrugge Vastgoedonderhoud en Aannemingsbedrijf Van der Lee & Van der Haven pakken alle mutatiewerkzaamheden en een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden op voor de woningcorporatie.

Dinsdag 4 januari tekenden Frits Troost en Leo van der Haven de overeenkomst met Habeko op kantoor.

“Met Aannemingsbedrijf Van der Lee & Van der Haven werkten we al vele jaren regelmatig samen,” zegt Chantal Loup, manager Klant & Woning. “De goede werkrelatie en hoge kwaliteit maakten de keuze voor een vaste samenwerking met deze aannemer eenvoudig.”

De tweede partij is geselecteerd na een aanbesteding. “Wat ons vooral aansprak in Bouwbedrijf Woubrugge Vastgoedonderhoud was hun betrokkenheid. Ze legden in hun presentatie ook veel nadruk op samenwerking; een werkwijze die zeker past bij Habeko wonen.”

Werk verdeeld over de kernen

Hazerswoude-Dorp en Benthuizen vormen het werkveld van Woubrugge Vastgoedonderhoud. Van der Lee & Van der Haven is verantwoordelijk voor de mutatie- en onderhoudswerkzaamheden in de kernen Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

Aannemer Leo van der Haven is positief over het driejarige contract met Habeko wonen. “We weten natuurlijk al wat we aan elkaar hebben. Het is heel prettig dat het nu officieel is geregeld.”

Tegelijk met de keuze voor twee vaste aannemers heeft Habeko nog een aantal veranderingen doorgevoerd. Voortaan gaan de aannemers met de verhuurmakelaar mee naar de voor- en eindinspectie bij een huuropzegging. Frits Troost: “Dat geeft ons op voorhand een goed beeld van de werkzaamheden die nodig zijn in de woning. We kunnen daar in de voorbereiding alvast actie op ondernemen. Na het vertrek van de huurders gaan we dan snel en gericht aan de slag.”

Eenheid in onderhoud

Verder heeft Habeko tot in detail de onderhoudskwaliteit bepaald. Wanneer kan iets nog worden gerepareerd en wanneer wordt het vervangen? “We willen voorkomen dat er bij gelijke reparatieverzoeken verschillende keuzes worden gemaakt. Die eenheid in onderhoud is prettig voor de huurders en kostentechnisch interessant voor ons. Omdat we ook met vaste prijseenheden werken, weten we altijd waar we aan toe zijn,” aldus Chantal Loup. Tot slot verwacht ze dankzij de samenwerking tussen de twee aannemers ook een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van het woningbezit van Habeko wonen.

bottom of page